Premium Banking

Premium banking, mint professzionális befektetési szolgáltatás

Ha megkérdeznénk több bank néhány premium banking ügyfelét, hogy ők vajon mit éreznek a „prémiumságból”, alighanem olyan válaszokat kapnánk, minthogy „nem kell sorba állnom”, „kapok aranyszínű bankkártyát”, „van személyes tanácsadóm” és hasonlókat. A Premium banking szolgáltatás tartalma általában az, hogy az ügyfél szinte pontosan ugyanazt kapja, mint mindenki más, csak egy kicsit fényesebb, kényelmesebb, elegánsabb csomagolásban. A fényesebb csomagolásra pedig azért van szükség, mert a nem hiteleket felvevő, hanem éppen ellenkezőleg, megtakarításokat elhelyező ügyfeleknek a bankrendszer egyre kisebb hozamokat tud nyújtani, a drámaian csökkenő betéti kamatok pedig érthető módon rontják az ügyfelek komfortérzetét. A „prémiumság” a bankok emiatt esetleg elvesztett ügyfeleit hivatott maradásra bírni, a jobb kiszolgálás révén, de a csökkenő kamatok problémájára ez természetesen nem ad választ, arra csak a befektetési szolgáltatások szakmai tartalma lehet képes.

A Concorde Premium banking szolgáltatása pontosan erre, a megtakarítások kezelésének professzionális támogatására helyezi hangsúlyt, olyan ügyfelek igényeit megcélozva, akik kerülik a kockázatos megoldásokat, távol áll tőlük a tőzsde világa, de nagyon is gondosan szeretnék óvni a munkájuk eredményének vásárlóértékét. Mi persze könnyen helyezzük erre a hangsúlyt, nem pusztán azért, mert ez a szakmánk, és ezzel foglalkozunk 20 éve, hanem azért is, mert a prémium kiszolgálás körülményei, lehetőségei nálunk eleve adottak.

VISSZAHÍVÁST KÉREK! Magasabb hozamot szeretne elérni? Kattintson!

Befektetési alapokra épülő megtakarítási stratégiák – kinek való ez a szolgáltatás?

Semmi esetre sem mindenkinek. Egy kiegyensúlyozott, és évtizedes tapasztalattal rendelkező szakértők által folyamatosan karbantartott, befektetési alapokra épülő portfolió nem való például azoknak, akik hisznek a csodákban. Nem való azoknak sem, akiknek a megtakarítás ideiglenes állapot, mert szeretik vagy éppen kénytelenek az összes pénzüket újra és újra elkölteni. Azoknak való, akik valóban rendelkeznek olyan megtakarításokkal, amelyekre nincs napi szinten szükségük, és amelyektől már joggal elvárhatják, hogy ne csak tartalékként szolgáljanak, hanem hozamot is termeljenek számukra. Tehát azoknak, akik legalább egy-két évben, és legalább 6 millió forintban tudnak gondolkodni, ha megtakarításokról van szó, természetesen azzal együtt, hogy szükség esetén az ügyfél bármikor hozzáférhessen a pénzéhez.

Befektetési jegyek, befektetési jegyek… és más termékek? Megéri mással is próbálkozni?

Kockázatkerülő, a lecsökkent banki kamatokkal elégedetlen, a megtakarításaikat önmagukon túlmutató értékként kezelő ügyfelek esetében, két évtizedes szakmai tapasztalatainkra támaszkodva az a szilárd meggyőződésünk alakult ki, hogy az említett kockázatviselési profillal rendelkező befektetők esetében a befektetési alapok kínálják az optimális megoldást. Számukra sem az aktív kereskedésre alkalmas termékek, sem a gyakran borzalmas rejtett költségeket tartalmazó biztosítási konstrukciók nem megfelelőek, mert a többség esetében, ha keletkezik is érdemi hozam, azt vagy a felvállalt túlzott kockázatok, vagy a költségek fogják elvinni. Az okos megtakarítás nem keverendő össze sem az aktív tőzsdézéssel, sem a legjobb esetben is malacperselyként működő biztosítási konstrukciókkal.

A befektetési alapok világa pedig olyan kimeríthetetlenül sokszínű, hogy ezeken a termékeken keresztül minden értelmes befektetési lehetőség kihasználható. Éppen a sokszínűség, a lehetőségek szinte korlátlan tárháza, az egyes alapok teljesítmények gyakran látható változékonysága az egyik oka annak, hogy érdemes professzionális segítséget igénybe venni a portfoliók összeállításához és karbantartásához.

A befektetési jegyek világában tapasztalatot még nem szerzett, de professzionális színvonalú tanácsadást valamiért ennek ellenére nem igénylő ügyfelek sokszor kifejezetten megkönnyebbülnek egy bankfiók tárgyalójában, amikor azzal szembesülnek, csak az adott bank termékeit vásárolhatják meg, esetleg még egyet vagy kettőt, mutatóba. A Concorde-nál efféle, az egyszerű választás örömével járó komfortérzetet tanácsadás nélkül sajnos nem tudunk garantálni: Magyarország legnagyobb, független befektetési szolgáltatójaként a piacon méltán kivételes reputációnak örvendő Concorde Alapkezelő termékei mellett más alapkezelők sokaságának több száz termékét forgalmazzuk. Szakmai díjak egész sorát elnyert elemzőcsapatunk szisztematikus munkája nélkül mi magunk is bajban lennénk az optimális portfoliók kialakításával.

Adómentes befektetés, TBSZ, kamatadó, EHO… mennyit veszíthetünk, mennyit spórolhatunk?

Kevesen gondolnak rá, pedig az adóterhelés illetve az annak elkerülését lehetővé tevő számlatípusok használata gyakran nagyobb hatást gyakorol a portfoliók teljesítményére, mint az alapkezelők portfoliómenedzserei, a befektetési tanácsadók javaslatai, vagy éppen az ügyfél döntései. A 15%-os kamatadó, és a kamatjövedelmek után fizetendő plusz 6%-os EHO, tehát ez az összesen 21%-os adóterhelés ugyanúgy vonatkozik a befektetési jegyek hozamára, mint a bankbetétekére, TBSZ, tehát Tartós Befektetési Szerződés alapján vezetett számlával azonban ez elkerülhető. A konstrukció népszerűsége ennek megfelelően folyamatosan nő, ami nem csoda, inkább az szorul magyarázatra, hogy miért nem veszi igénybe mindenki, aki rendelkezik megtakarításokkal. A TBSZ használatának elmulasztása ugyanis ész érvekkel nehezen megtámogatható döntés.

Befektetési tanácsadás, professzionális formában – hogyan kell elképzelni a gyakorlatban?

A befektetési alapokra épülő, kockázatkerülő stratégiát követő, professzionális tanácsadási folyamat két fő részből áll: a portfoliók kezeléséhez szükséges tudás előállításából és naprakészen tartásából, valamint ennek az információtömegnek az ügyfél számára „fogyasztható” formában történő bemutatásából.

A tanácsadás alapjául szolgáló információk és tudás előállítása a Concorde elemzőcsapatának feladatát képezi. A régió pénzügyi piacainak talán legnagyobb reputációra szert tett szakmai műhelye a Premium banking szolgáltatás támogatása érdekében nem pusztán a részvény-, kötvény és devizapiacokat követi aktívan, hanem a befektetési alapok rendkívül szerteágazó piacán is megkeresi azokat a termékeket vagy éppen alapkezelőket, amelyek szakértő kombinációjától mérsékelt kockázat felvállalása mellett a legjobb hozamokat várjuk a belátható jövőben.

A befektetési jegyeken keresztül kialakított és folyamatosan frissített portfoliójavaslatokat két különböző formában vehetik igénybe a Concorde Premium banking ügyfelei. Az egyik forma, amelynek a Dinamikus portfoliómenedzsment nevet adtuk, egy úgynevezett alapok alapja konstrukció, név szerint a Prémium alap megvásárlásával érhető el. Ez technikailag egyetlen befektetési alapnak minősül, mégis önmagában megvalósít egy optimális portfoliót, ugyanis a Concorde elemzőcsapatának előrejelzéseit felhasználva jellemzően olyan alapokat helyez el benne a Concorde Alapkezelő, amelyek már önmagukban is megvalósítják a kiegyensúlyozott kockázatkezelés követelményeit. A Prémium alap belső szerkezete, a benne tartott eszközök összetétele és arányai dinamikusan változhatnak, az ügyfél portfoliója ezen keresztül úgy alkalmazkodhat a piaci lehetőségekhez, hogy ehhez a kisujját sem kell megmozdítania, a megtakarításai hozama közvetlenül, minden áttétel nélkül követni fogja azt a szintet, ami a Concorde előrejelzéseiből alacsony kockázat felvállalása mellett kitermelhető. Ha ügyfelünk ezt a szolgáltatási formát választja, akkor személyes tanácsadójának szerepe elsősorban az, hogy közvetítse azokat a szakmai megfontolásokat, amelyek alapján portfoliójának belső szerkezete változik, illetve kiszolgálja minden, a számla kezelésével kapcsolatos kérdésben.

A másik lehetséges forma, amelynek a Menedzselt Modellportfolió nevet adtuk, szintén lehetővé teszi az ügyfélnek, hogy naprakészen kövesse a Concorde ajánlásait, ha úgy akarja, de módot ad az ügyfélnek arra is, hogy tanácsadójával egyeztetve a Concorde által az adott pillanatban javasolttól eltérő szerkezetű portfoliót állítson össze magának, saját elképzeléseinek megfelelően. Az ajánlott, aktuális modellportfoliótól való eltérés mértéke teljesen rugalmas, ez jelentheti pusztán az egyes portfolióelemek súlyának 5-10%-s megváltoztatását is, de ügyfelünk teljesen önállóan is kialakíthatja a portfolióját. Bár a Premium banking szolgáltatásunk keretében ezt határozottan nem javasoljuk, de ebben a formában ügyfeleink elvileg akár túl is merészkedhetnek a befektetési jegyek világán, és egyéb termékekkel, például részvényekkel és kötvényekkel is kiegészíthetik a portfoliójukat, egyéni kockázatviselési képességüknek megfelelően. Ebben a szolgáltatási formában ügyfelünk személyes tanácsadójának legfontosabb szakmai feladata az, hogy a miértekkel és a hogyanokkal együtt folyamatos tájékoztatást adjon az elemzőcsapat által javasolt aktuális modellportfolióról, és teljesítse az ügyfél ennek alapján vagy ettől független adott megbízásait.

VISSZAHÍVÁST KÉREK! Magasabb hozamot szeretne elérni? Kattintson!

Díjcsomagok, költségek – mennyibe kerül a Concorde Premium banking szolgáltatása?

A befektetési szolgáltatások árazása szakmailag is mindig érdekes kérdés, árazás tekintetében ugyanis a befektetési szolgáltatás rendelkezik egy unikális sajátossággal: maga az árazás is befolyásolja a minőséget. Ellentétben egyéb szolgáltatásokkal vagy termékekkel, amelyek akkor is lehetnek nagyon jó minőségűek, ha nagyon drágák, sőt, nagyon gyakran éppen ez a helyzet, a befektetési szolgáltatás nem lehet egyszerre igazán drága és igazán jó minőségű, hiszen a drágasága elvinné a megtermelt hozam egy jelentős részét, azaz ezzel rögtön sérülne is a minőségi befektetési szolgáltatás egyik legfontosabb jellemzője, az adott kockázati szint mellett elérhető jó hozam.

Abban viszont a befektetési szolgáltatások is hasonlítanak minden más szolgáltatáshoz vagy termékhez, hogy egy adott költségszint alatt nem valósítható meg az élvonalbeli minőség, diszkont árazásból nem tartható fenn a világszínvonalú elemzőcsapat, nem tartható fenn a biztonságos és innovatív számlavezetési szolgáltatásokat lehetővé tevő informatikai kapacitás, nem működnének a mély piacismeretet adó évtizedes üzleti kapcsolatok a világ legnagyobb befektetési bankjaival, és nem tudnánk együtt tartani a legtehetségesebb és legrátermettebb tanácsadó kollégákat sem.

A megoldás itt is, mint annyi mindenben, az arany középút: a világszínvonalú szolgáltatás előállításának költségeit biztonságosan fedező, de az ügyfélportfoliók hozamát nem fenyegető díjstruktúrát alkalmazunk, méghozzá olyan formában, amely a lehető legnagyobb érdekközösséget teremti az ügyfél és a szolgáltató között. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a mi díjstruktúránkban számunkra semmi sem jövedelmezőbb annál, mintha ügyfeleink nálunk tartott portfoliójának értéke folyamatosan és dinamikusan emelkedik.

A Premium banking szolgáltatási formában három különböző díjcsomagot kínálunk, ezek teljes részletességükben a Kondíciós Listánkban olvashatók.

 

Premium banking – miért a Concorde?

Talán jól mutatna, ha erre a kérdésre válaszolva hivatkoznánk arra a 20 évre, amióta a Concorde élvonalbeli befektetési szolgáltatásokat nyújt, vagy arra a kivételes szakmai reputációra, amelyet Magyarország legnagyobb független befektetési szolgáltatójaként elértünk az évek során. Megemlíthetjük azt is, hogy a Concorde hosszú ideje a magyar részvénypiac legnagyobb, bankoktól függetlenül működő szereplője. Felsorolhatnánk azt a több tucat szakmai díjat, amivel működésünk során megtiszteltek minket. Talán érdemes lenne részletezni azt is, hogy a Concorde Premium banking alapkezelőktől is független szolgáltatásában a termékek ajánlásának egyetlen szempontja a várható hozam. De számunkra mindezek hosszabb taglalásánál többet jelent az, hogy nincs, nem volt, és soha nem is lesz egyetlen olyan kollégánk sem, aki olyasmit javasolna az ügyfeleinknek, amit magának nem tartana célszerűnek. Az ügyfeleink nyugodt alvását éppúgy ez biztosítja, ahogy a miénket is.

VISSZAHÍVÁST KÉREK! Magasabb hozamot szeretne elérni? Kattintson!

Ha tetszett, kérjük, ossza meg!
Top