Befektetési alapok

A befektetési alap világszerte méltán az egyik legnépszerűbb befektetési termék. A befektetési alapokon keresztül az egyes befektetők (magánszemélyek) rendkívül egyszerűen, költséghatékonyan és a kockázatok megosztásával fektethetik be megtakarításaikat az értékpapírpiacokon.

A befektetési alap vagyona a befektetők közös tulajdonában van, az egyes befektetők részesedését ebből a közös vagyontömegből a befektetési jegyek testesítik meg. Az alap vagyonát az alapkezelő kezeli, fekteti be különböző, a befektetési politika által behatárolt befektetési eszközökbe (értékpapírokba). Az alap vagyona tükrözi a benne lévő befektetési eszközök aktuális piaci értékét, ez a nettó eszközérték. A nettó eszközérték már tartalmazza az alap kezelése során felmerülő összes költséget is. Az, hogy a vagyonból adott időpontban mennyi jut egy befektetési jegyre, az egy jegyre jutó nettó eszközérték (a befektetési jegy árfolyama) mutatja meg.

A Concorde premium banking szolgáltató, mely az alábbi alapokra kívánja felhívni a figyelmét. Az egyes oldalakon megismerheti az alapokat, melyekről bővebben prémium bankárunk nyújt információt a személyes találkozón.

Ha tetszett, kérjük, ossza meg!
Top